Facebook Nora Strategija

Nore Facebookove Strategije za Hitre Rezultate

Bi želeli povečati spletno prodajo, oglaševati vaše izdelke in graditi prepoznavnost blagovne znamke? Berite dalje …

Vsako podjetje majhno in še rastoče ali globalne znamke, lahko uporabi Facebook kot marketinško orodje.
Socialni mediji, kot na primer Facebook, zapolnijo prostor med podjetjem in potrošniki, izboljšajo njihove stike in proizvajalcem omogočijo boljše razumevanje njihovih strank.

Facebook bi moral biti vaša “top” prioriteta pri marketinški strategij. Ne glede na vrsto vašega posla, če ste samostojni grafični oblikovalec, uspešna restavracija ali pa globalno poznano podjetje.

FACEBOOK STRAN ALI SKUPINA

Vsaka od njiju ima svoje dobre točke. Skupine so idealne za bolj “intimno” komunikacijo v skupnostih, za pogovor o določeni temi, za podeljevanje idej in mnenj. Strani na drugi strani, pomagajo podjetjem, organizacijam in profesionalcem njihove izdelke in ponudbe prikazati na pristen način tudi na spletu. Prav zato je vaša Facebook stran prvi korak proti cilju, t.j. biti opažen v socialnih medijih.

KLJUČNI KORAKI ZA SAMOOGLAŠEVANJE NA FACEBOOK-U

Priporočanje Facebook strani prijateljem, oglaševanje z letaki, dodajanje ‘Like’ gumba na vašo spletno stran … Vse to bo v pomoč k višanju številke obiska strani.
Največjo spremembo pa bo vsekakor povzročila vsebina, ki jo objavljate.

Poglejmo si načine, kako izboljšati vaše Facebook oglaševanje s pomočjo prepoznavanja vaših strank, ustvarjanja privlačne vsebine in analize vaše strategije.

1. PREPOZNAVANJE VAŠIH STRANK

Če boste bolje poznali svoje stranke in njihove potrebe, jim lahko z boljšo vsebino strani podate svoje storitve tako, da so zanje bolj zanimive. Večino večjih podjetij to stori s pomočjo za to pooblaščenih agencij, ki imajo že raziskan trg. Kot še rastoče podjetje na spletu si raje vzemite malo več časa in spoznajte svojo idealno stranko.

KAKO PREPOZNATI VAŠE STRANKE:

  • Napišite opis vaše idealne stranke. Odločite o njeni starosti, spolu, osebnosti, poklicu, konjičkih (hobiji), potrošniških navadah, kaj ji je všeč in česa ne mara.
  • Locirajte vaše stranke na spletu. Katere spletne strani jih zanimajo? Kaj berejo? Za kakšnimi podatki največkrat brskajo po spletu?
  • Določite njihove končne cilje. Kaj jim je na vašem produktu ali storitvi všeč?
  • Napišite bolj podroben opis vsake prepoznavne stranke. Vsaki dajte ime, zgodbo in na kratko opišite njen dan v življenju.

Tukaj je samo nekaj vprašanj za začetek. Na spletu je dobesedno na stotine takih in podobnih predlogov, ki vam lahko pomagajo pri nastanku bolj celovitega pogleda idealnega kupca. Sestavljanje bolj jasne slike, s kom ‘govorite’ na spletu vam bo pomagalo pri objavah, da bodo dobile veliko odgovora.

2. USTVARITE SVOJO STRATEGIJO ZA VSEBINO

Strategija vsebine na Facebooku je dnevni oris posodobitve strani, načrtovan za teden ali mesec vnaprej, ki vključuje tudi stvari, ki jih hočete deliti ali promovirati.

Na primer odločeni ste, da boste naslednji teden objavili novo akcijo o “ekskluzivno” časovno omejeni ponudbi na vaši spletni trgovini, ki se bo začela v soboto in končala v ponedeljek.

Vašo Facebook strategijo bi lahko načrtovali takole: napoved o ponudbi v četrtek, delitev spletnega naslova – blog objave v soboto in objava slike produkta v nedeljo zvečer (kot opomnik tistim, ki ponudbe še niso izkoristili).

Začrtajte svojo strategijo z določitvijo vaših tedenskih ali mesečnih ciljev in oblikovanja dnevne vsebine okoli njih. Ne pozabite na profil stranke, ustvarjenega v prvi točki, ki vam bo pomagal izoblikovati zanimivo vsebino.

Vaši cilji so lahko promet v spletni trgovini, porast obiska strani ali prepoznavnost vaše blagovne znamke. Mogoče so vaši cilji vse to, zato je strategija ključnega pomena za objave, ki pritegnejo pozornost in prinesejo rezultate.

3. ANALIZIRAJTE SVOJ NAPREDEK S FACEBOOK VPOGLEDI (Facebook Insights)

Ko je vaša stran urejena in se vsebina redno objavlja, lahko svoj uspeh izmerite s pomočjo Facebook vpogledov (Facebook Insights). Facebook-ova uporabna analitična storitev, ki vam pomaga ovrednotiti različne vidike vaše strani.

facebook vpoglediPripomočki, kot na primer Engagement, Page Likes in Post Reach vam bodo pomagali pri sledenju vaše najboljše vsebine s pomočjo raziskav, kdo je na vaši spletni strani in kdaj. Te pripomočke uporabite, da ugotovite, katere vsebine so boljše in jih potem na podoben način ponovite.

Tukaj opisani koraki so preprosti, ampak samo aktivna stran lahko raste.

NADGRADITE VAŠ FACEBOOK MARKETING

Oglaševanje in marketing na Facebook-u je velik posel. Majhna in velika podjetja pridobivajo ogromno sledilcev in dobička s pomočjo tega močnega tržnega orodja.

Za unikatne nasvete in strategije Facebook trženja za vaš posel nas kontaktirajte in pomagali vam bomo ustvariti uspešno oglaševalno kampanjo.

About the Author Mate Zlatič

SEO in Social Blogger in Izjemeni Spletni Marketer (Tržik). Ponosen Lastnik Strani Matej Zlatic.com ter Growty.com.

follow me on:
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Skip to toolbar