Facebook oglasevanje cena

Kakšna je Prava Cena Facebook Oglaševanja

Kako narediti Facebook oglase vredne cene?
Vem , da marsi kdo je poskusil Facebook oglase, ker so poceni. So pa bili donosni? Ne veš točno. Kakšna je prava cena za Facebook oglaševanje in ceniki.

Nobena cena facebook oglaševanja ne bo nikoli taprava, če res ne veš kaj pričakovati od njih.

Vsako Facebook oglaševanje je drugačno. Saj vsakič zamenjamo slike in tekste in ljudje se različno ozovemo na njih. Torej kaj moremo upoštevati pri ceni Facebook oglaševanja. Ne bo vsaka oglaševalna akcija pripeljala iste rezultate.

Cenik Facebook oglaševanja se razlikuje večinoma od koliko ste pripravljeni vložiti.

Prvo najbolj pomembno je slediti kaj dogaja.

Za slediti vsemu, kar dogaja z svojimi oglasi potrebuješ facebook pixle na tvoji spletni strani.
S tem ti lahko Facebook pove, če je prišlo do rezultata katerega si želel.

Facebook pixle ima še eno skrivnostno prednost.

Hočeš vedeti, kako lahko facebook pixle naredi oglase vredne svojega denarja?

Tisti, ki so že malo izkušeni s Facebook oglasi vedo, da je v oglaševanju veliko testiranja za dobiti ta pravo ciljno publiko, ma.
Ma… tle je ena krajšnjica. To so Facebook pixli.

Tako kot tej pixli rabijo Facebooku, da ti pove kaj dogaja s tvojimi oglasi, tako tudi ti lahko njega usmeriš.Lahko mu poveš in usmeriš Facebook oglase, da pošilja te oglase tistim, ki so bili že zelo navdušeni nad tvojim proizvodom, saj so bili že v tvoji košarici.

Kako to naredimo z Facebook pixli?

Ti dam primer.

Dejmo rečt, da si naredil Facebook oglase. Nekaj obiska je prišlo vendar je prišlo do malo prodaj. Kaj večinoma krat naredi v tem primeru neizkušen oglaševalec? Naredi novo oglaševalno kampanijo z različno publiko. Vendar, tako je težje priti do prodaje. Procenti prodaje bodo verjetno zelo podobni kot v prejšnjem oglaševanju, ki si ga naredil.

Torej kaj je boljše narediti?

Ko enkrat že imaš ta pixle na strani lahko uporabiš retargeting.

KAJ POMENI RETARGETING?

Retargeting, ti lahko povem na hitro, da je ponovno pošiljanje oglasov osebam, ki so že obiskale tvojo stran.

Tle se začne zabavno
Pravilno nastaviti retargeting, ki je veliko cenejši od klasičnega Facebook oglasa prinaša dobičkonosnost.

KAKO PRAVILNO NASTAVITI OGLASE ZA RETARGETING

Moč retargetinga izkoristimo tako, da naredimo več različnih kampanj. Razčlenimo jih tako, da odvisno koliko so šli naprej z nakupom naredimo novo lazer fokusirano oglaševalno akcijo.

Ne vem če ti je točno jastno. Ti dam praktičen primer.

Preko tvojega prejšnjega oglasa je prišel obiskovalec na tvojo stran, je tako? Nekateri so samo pogledali en proizvod in oz ponudbo in odšli.
Drugi so malo več brskali pa pogledali 2 ali 3 ali 4 strani,…
Tretji so dodali proizvod v košarico, nikoli pa ga niso naročili.
Četrti pa so ga kupili.

Tle imamo že 4 zvrsti, po katerih lahko retargetiramo oglase.

Ne si zmanjšat prodajo, ker vržeš vse te 4 zvrsti v isti koš, in jim vsem 4 pošiljaš iste oglase.

Recimo, da vzamemo tretjo zvrst obiskovalcev. Tisti, ki so obiskali stran in dodali en ali več proizvodov v košarico, niso pa naročili.
Tem mogoče lahko ponudimo kakšen 5% popust in jih bomo že prepričali v nakup.Mogoče niso imeli tisti trenutek časa se posvetit nakupu.Tako si lahko zagotoviš njihovo pozornost.

Če isto ponudimo četrti zvrsti bomo imeli zelo slabo reakcijo, ker če so že kupili bodo samo razočarani, ker so kupili 2 dni pred akcijo 5%. Tistim, ki so že kupili rabijo novo ponudbo. Oz če prodajaš na primer hrano za pse, jim pokaži oglas čez en teden ali en mesec odvisno koliko so naročili. Ponudiš pa mu ponovno reklamo, da se spomne in kupi še enkrat preden zmanjka.

V primeru druge zvrsti obiskovalcev, ki so samo brskali malo po strani, mogoče rabijo samo malo boljši razlog za kupiti. Zakaj mu to res rabi. Poslat kakšen video kako so zadovoljni kupci. Ali kakšna mnenja so imeli tisti ki so že kupili. Usmerimo lahko oglaševalno kampanjo k izpostavljanju koristi tvojega proizvoda.

Take podrobne oglase se da doseči z Facebook oglasi za retargeting.

Zakaj bi vse obiskovalce smatrali kot iste če pa niso. Tako se razlikujejo z dejanji. Povedali so nam stopnjo zainteresiranosti.

Na teh 4 zvrsteh obiskovalcev je najbolj učinkovito testirati ponudbo z raznolikimi retargeting oglasi.

Seveda vse to zahteva delo in cena Facebook oglaševanja naraste. Še posebej na začetku ko nimaste nobenega pixla in Facebook je požrešen za Retargeting.

Torej v ceno facebook ogaševanja upoštevajte, da to je dolgoročni projekt in da osebe rabijo v povprečju videti vsaj 7x in to število vsako leto narašča. Ne zaupamo takoj prvi trgovini kot pride. Zato na Facebooku se splača investirati največ v ime spletne trgovine in njeno prepoznavnost.

Naveč za vaš denar se trenutno dobi za oglede videov. In facebook oglaševanje je investicija in glejte zmeraj kot takšno. Najboljše nadpovprečne investicije so 20% povprečne pa se gibljejo med 5 in 15% povrnjene investicije. Torej ni vprašanje koliko je cena ogaševanja ampak koliko bom investiral da bom čim prej dobil nazaj.

Facebook oglaševanje cena

Torej Facebook oglaševanje cenik se lahko giblje od minimalno €5 na dan to mesečno pomeni €150 + DDV. +40% za pripravo oglasov to bi bilo v najnižjem primeru €60. Dal vam bom tri enostavne primere cenikov. Cene so informativne.

Primer:

ABCD
Budget za oglase€150€300€600Po dogovoru
DELO AGENCIJE€60€120€240 Po dogovoru
Izdelava oglaševalne kampanijedadadada
Skupaj€210€450€740

Če želite da vam delajo objave pa spada pod facebook upravljanje. Fb oglaševanje ne zajema tudi upravljanje strani.

V primeru, da se ti cene zdijo predage vam predlagam da se udeležite moje delavnice ena na ena – kako postaviti sami oglaševanje in upravljati pravilno oglaševanje. Za več informacij me kontaktiraj.

Rilevantne ključne besede

  • Facebook oglaševanje cenik
  • Facebook oglaševanje cena
  • cena facebook oglaševanja v Sloveniji
  • facebook oglasi cena
facebook oglaševanje cena
facebook oglaševanje cenik in kako primerjati cene

Similar Posts