| |

13 Dejavnikov Kako Izboljšati Svojo Spletno Stran In Prodajo Na Spletnih Trgovinah

13 stvari ki jih kupci želijo na spletni strani – Izboljšaj prodajo

Želiš vedeti kako povečati število kupcev preko tvoje spletne strani?

Ponosen sem nate, da si začel tako razmišljat. Spodbujam tvojo odločitev v polno.

Ponavadi, ko se naredi stran, se jo pusti tam, da samuje par let, nato pa se naredi novo. Ampak tudi tvoja trenutna stran lahko naredi nepozaben vtis.

Kako, do magnetne stani za tvoje stranke?

Pomagaj strankam, da dobijo kar iščejo. Spremeni kaj potrebuje tvoja idealna stranka, v to kar ti obvladaš.

Razkrill boš kaj tvoji kupci podzavestno pričakujejo od tebe.

  • LJUDJE ŽELIJO ZNAČAJ
    Prinesi nove perspektive in ideje
    Če bi kupci lahko diagnosticirali svoje težave in sami pripravili rešljive rešitve, bi to storili. Razlog, da se obračajo k tebi in k vašem podjetju, je, da so zgubljeni in potrebujejo vašo pomoč. Zato je na tebi, da predstaviš nekaj novih rešitev v njihovo zmedo.
     

     

  • ZAUPANJE V SVOJO SPOSOBNOST DOSEGANJE REZULTATOV
    Kdaj kupci kupujejo? Ko se jih prepriča.

    “Stranke ne bodo kupile od tebe, če jih ne boš prepričal, da tvoje podjetje in ponudbe tvojega podjetij resnično dosežejo obljubljene rezultate. Skoraj nemogoče je prepričati kupca, da verjame v te stvari,  če sam ne verjameš vanje. Svoje zaupanje morate narediti nalezljivo.”
     

     

  • POSEBNE AKCIJE

    Za majhna podjetja, posebne akcije na strani so lahko eden od vzrokov, da se nekdo odloči za njih. Dobro je, da so personalizirane za tvojo ciljno publiko. Tako hitreje pride do novih stikov.

    Le te niso potrebne, da so popusti. Lahko se doda posebno sporočilo, lahko zavijanje zastonj, dobiš majico, dobiš svinčnik,…

    Majhna podjetja imajo tukaj prednost, ker to je v omejenih manjših količinah in lahko prinese veliko več od oglasov.
     

     

  • JASNA NAKAZILA K DEJANJEM

    Stranke želijo jasne znake ali gumbe, ki spodbujajo k dejanjem. Naj bo to »Kupi zdaj« ali »Prijavi se na naše novice« ali »Klikni tukaj za več informacij«.

    Veliko pa je majhnih podjetji, ki ne spodbujajo k dejanjem ali jih ne predstavljajo dovolj jasno. Če imaš zainteresirane obiskovalce je čas, da jim poveš, kaj morejo narediti.
    Kaj veš kaj hočeš ti od njih? Če ja povej jim.
     

     

  • SPOSOBNOST DO POVRATNIH INFORMACIJ

    Spodbujaj mnenja kupcev, povratne informacije. Ali je to preko mailov ali direktno na strani. Se lahko naredi mail sekvenčni lijak za spodbujanje da pustijo večje število mnenj strank.

    Kako se osredotočaš, da je odnos v dve smeri, ne da samo ti govoriš in ponujaš ampak, da daješ možnost tudi njemu biti aktivni.

    Zakaj misliš da so socialna omrežja priljubljena? Ker dajejo možnost biti aktivni in spremljati, ter dajati mnenja. Izražati svoje preference.
     

     

  • TELEFONSKA ŠTEVILKA

    Ta je tako samoumevna, da jo nekateri na strani tako dobro skrijejo, da moraš postati pravi detektiv, da jo najdeš.

    Ali pa je toliko številk, da več ne veš katero moraš poklicat. Tajnica, Pomočnica, Skladišče, Pa “Janez” v prodaji oz. Metka kontakt za prodajo, marketing je “Sašo”… in tako naprej. Halo jaz sem prvič tukaj, rabim samo več informacij na koga se lahko obrnem?

    Jasno naj bo za novega kupca katero telefonsko lahko pokliče za več informacij. Ne da ga bo ena tajnica direktorja grajala zakaj je poklical.
    Naj bo na vidnem mestu, da bo takoj jasno, da to je ta telefonska na katero lahko pokličem za moje dvome.


  • SSL CERTIFIKAT
    Kaj je to? SSL je šifrirni sistem, ki pomaga varovati zasebnost izmenjanih podatkov med stranko in spletno stranjo.

    Zakaj to rabim? Kupci rabijo vedeti, da je stran zaščitena. To je dodatna zaščita. Razmisli o tem, če se želiš prikazovati v Googlu. Če želiš, da te google prikazuje v brskalnikih, je to ena točka, ki jo Google že skoraj tako rečeno zahteva. Če nimaš certifikata, imaš veliko nižjo vrednost, za se prikazovati v njihovem iskalniku.
    Govori se da bodo brskalci začeli opozarjati, da stran ni varna, če ne bo imela SSL certifikata.

    Kje to dobim? To lahko dobiš pri gostovanju. Cena štarta tam nekje od 30€/leto naprej.



  • ENOSTAVNOST UPORABE IN ENOSTAVNA NAVIGACIJA
    Kako kupec lahko kaj najde na tvoji strani ? Navigacija mora biti uštimana, tako da je enostavna.

    Uporabnos strani. Si naredil enostavno, da mu bo jasno kaj narediti? 
    Načeloma na spletni strani more biti vse jasno.

    Dobro je imeti iskalec na strani, mogoče bo kdo kaj iskal.

    Kako veš, kako se na spletni strani obnašajo stranke?
    Imeti moraš statistiko strani. Najlažje jo je pridobiti tako, da se doda Google analytics na stran. Če rabiš pomoč za nastaviti Google analytics sem ti vedno na voljo. Poglej moj urnik, da veš kdaj imam čas.



  • JASNE SMERNICE KAKO VSE SKUPAJ DELUJE

    Naj kupec ve kako kupiti, kaj pričakovati, kako potekajo storitve. Tudi v spletni trgovini lahko povemo, kako poteka nakup. Koliko pridejo stroški pošiljanja, preden gre kupec v nakupovalno košarico. Kako rešujete probleme z vračili,…

    Lahko narediš sekcijo Pogosta vprašanja.


  • NASLOV PODJETJA

    Če nekdo išče vašo restavracijo, cvetličarno, obstaja velika verjetnost, da so na poti. Perfektno je, če lahko takoj vidi Zemljevid. Tako mu je takoj jasno kje se to nahaja.

    Nekatera podjetja opravljajo online storitve pa mislijo da ni pomembno, vendar to je znak, da podjetje obstaja.

  • V ČEM JE TVOJE PODJETJE EDINSTVENO

    Kaj hočeš, da kupec priporoča tvoje podjetje drugim? Če, ja more vedet zakaj te bo priporočil.
    Kaj želiš da te priporoča da si poceni? Ne bi rekel.

    Kaj ni najbolje, če vsem poveš v čem je tvoje podjetje edinstveno? Tako bo kupec vedno izbral najbolše besede, da te priporočat naprej.

    Jasno odgovori na vprašanje ”Zakaj si ti ta pravi za kupca?”. In če narediš to na zanimiv in prepričljiv način bo efekt toliko močnejši.

    Priporočam najeti profesionalca, če tega sam ne znaš. Več priporočil dobiš boljše bo delovalo podjetje.

  • POTRDITVE DRUGIH

    To pomeni mnenja strank, seznam znanih strank, študije ki potrdijo, kar ti praviš. Nobeden ne verjame v to kar ti praviš, samo zato, ker ti tako praviš.

    Dokler ne dokažeš drugače.

  • JASEN OBČUTEK, KAJ TVOJE PODJETJE PONUJA
    Neverjetno je koliko strani obiščeš in nisi prepričan kaj ponujajo.
     

    Veliko podjetij zaradi konkurece stlačiti vse ponudbe na prvo stran, brez neke logike. To naredi tako zmedo, da nisi več prepričan kaj rabiš. Toliko se zmedeš, da ne veš več če ti to podjetje nudi kar rabiš. Temu jaz pravim “preveč polna glava”..

    Prenatrpana stran z različnimi ponudbami, ne daje večje vrednosti, kvečemu večjo zmedo. Če je veliko ponudbe, se je najbolše vprašati: “V kakšnem vrstnem redu predstaviti ponudbo in koliko podstrani bo to zahtevalo?”.

    Informacije najbolje sprejemamo postopoma.

    Nekateri se pa bojijo dati preveč informacij. Zakaj? Ker mislijo, da tako kupec nima razloga, da bi ga kontaktiral. Resnica je, da ti potrebuješ dati toliko informacij, kolikor jih stranka potrebuje, da se odločiti. Čemu se izogneš ,če daš vse informacije? Izogneš se temu, da te kličejo za res za vsako malenkost in ti tratijo čas.

    Kaj imaš čas, da te vsak dan kliče po več deset strank, da te vpraša samo kdaj ste odprti? Ali kakšna je cena pice margarite?  Se mi je zdelo.

    Če pa hočeš, da te kontaktirajo poleg temu, da daš vse informacije in še več. Rabiš mojo visokoučinkovito stran. Zakaj? Ker z njo izobraziš stranko zakaj te potrebuje.To narediš postopoma.

    Kliče te, ker ve, da ti narediš stvari kot je treba. Ti si ji povedal kako se naredi, in ceni tvojo storitev.
    Kaj jo bo prepričalo, da kupi od tebe?  Da jo ti izučiš kako so stvari pravilno narejene in kaj lahko pričakuje, če so stvari pravilno narejene.

    To je tisti občutek, da veš da je to ta pravo. Tako ne konkuriraš več z najnižjo ceno ampak z kvaliteto. Tvojo kvaliteto.

    Če želiš prodajati tvojo kvaliteto, sem pravi zate.

Similar Posts